Wie zijn wij?

Filosoof en (bedrijfs)ethicus Chris van der Plas heeft in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan binnen verschillende overheidsorganisaties en effectieve bijdrages geleverd aan innovatieve projecten en ethiekbeleid binnen het bedrijf.

 

Naast zijn eigen onderneming werkt Chris als landelijke coördinator integriteit binnen de overheid.  

 

Betekenisvol werk en floreren

 

"Mijn aandacht gaat altijd (ook) uit naar de menselijke aspecten binnen organisaties. Ik ervaar dat medewerkers niet floreren wanneer de nadruk (teveel) ligt op het bereiken van resultaten. Sterker nog, je zou zomaar kunnen vergeten waarom jij er eigenlijk bent. Natuurlijk kun je blij worden van het halen van een deadline en het verzetten van veel werk en soms is even 'verstand op nul, blik op oneindig' noodzakelijk. Maar naar mijn idee gaat er iets fundamenteels aan vooraf, hetgeen werk betekenisvol maakt. Bijvoorbeeld zelfwezenlijking of een ontmoeting met de ander in een gemeenschappelijke context.

 

Het is dan ook niet voor niets dat (zelf)kennis en verbeeldingskracht voor mij belangrijke elementen zijn binnen het werk.

 

Moreel kompas

 

Voor mij zijn persoonlijke drijfveren, waarden en principes bepalend voor iemands handelingsrepertoire en daarbij de bereidheid om hier kritisch over na te denken. Ze bieden houvast en geven richting. Dát is wie je bent".  

 

Samenwerken

 

Binnen Het Juiste Midden wordt samengewerkt met (sparrings)partner Ynke van Zuidam. Zij heeft als (programma)manager in meerdere grote GGZ instellingen gewerkt. Vanuit een eigen praktijkvoering (klinisch psycholoog en psychotherapeut) heeft zij veel ervaring in het werken met teams, individuele vraagstukken en ad-interim opdrachten. 

 

In het nu

"Van jongs af aan heb ik veel affiniteit met het “niet weten”. Met dat wat zich nog niet heeft gemanifesteerd. Wat ligt te rijpen, maar de wereld nog niet heeft gezien. Wat op het puntje van je tong ligt, wat je voelt als een “iets” in je buik en zich roert in je lijf. Daar waar het hoofd over morgen en gister piekert, is het lichaam altijd in het nu

En juist in dat moment 'vertelt' het lichaam wat het voelt, hoe het beweegt of juist niet beweegt en zegt het iets over hoe iemand zich verhoudt tot de wereld en zichzelf.

Embodied knowledge

Lichaam en geest zijn verbonden. In wat je ervaart in het hier en nu en hoe dit zich verhoudt tot jouw vraag. En met de juiste balans zul je niet alleen mentaal, maar ook fysiek meer ontspanning, vertrouwen en rust ervaren in het dagelijks leven".